emfinancezoeken

Blog

    Ellen
Door On 22 maart 2013 0 Comment

Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd

Per 16 maart 2013 zijn de betalingstermijnen van facturen wettelijk vastgelegd. Wat betekent dat precies? En wat verandert er voor je bedrijf bij het ontvangen en betalen van facturen?

Betalen binnen 30 dagen

In het kort komt de nieuwe wet erop neer dat bedrijven en overheid facturen verplicht binnen 30 dagen moeten betalen. Alleen wanneer er een onderlinge overeenkomst is tussen partijen, mag hiervan afgeweken worden tot maximaal 60 dagen.

Worden facturen niet op tijd betaald?

Betaalt de tegenpartij niet tijdig, dan kun je een standaardvergoeding voor incassokosten in rekening brengen of een percentage van de rekening. Ook mag je de wettelijke rente in rekening brengen.

Effect voor kleine ondernemers

De praktijk moet nog uitwijzen hoe deze nieuwe wetgeving uitpakt. Verwacht wordt dat kleine ondernemers die van hun omzet afhankelijk zijn van grotere ondernemers deze regeling niet gaan toepassen. Hoeveel recht je ook op deze vergoeding hebt.

Meer weten?

Heb je vragen hierover, neem dan gerust contact op. Achtergrond informatie is ook te vinden op http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/wetswijziging/aanpassing-regels-betalingstermijnen

CONTACT

Klik hier voor meer blogs.

Lees 3425 keer Laatst aangepast op woensdag, 08 oktober 2014 11:28
  Ellen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

U bevindt zich hier: Home Blog Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd