emfinancezoeken

Blog

    Ellen
Door On 30 september 2013 0 Comment

BTW-AANGIFTE ONJUIST? VOORKOM EEN BOETE!

Kom je er achter dat je in een voorgaande periode een onjuiste BTW-aangifte hebt gedaan? Of staat er nog oude BTW open, die nooit is afgedragen? Zorg ervoor dat de kans op een boete zo klein mogelijk wordt en dien direct een BTW-suppletie in.

Wat is een BTW-suppletie?

Simpel gezegd is een BTW-suppletie een correctie op voorgaande reguliere BTW-aangiftes. Velen zullen het woord kennen als sluitpost voor de berekening van de BTW in de jaarrekening. Vaak wordt het door je financieel adviseur ingediend wanneer de jaarcijfers zijn opgemaakt.

Verplichting op straffe van een boete.

Sinds 1 januari 2012 is het verplicht de belastingdienst te melden wanneer je in de afgelopen 5 jaar teveel of te weinig BTW hebt aangegeven. Doe je dit niet, dan kan de belastingdienst een vergrijpboete opleggen van maximaal 100% van het niet betaalde BTW-bedrag.

Meldt je het vrijwillig, dan is er nog steeds een kans op een boete. Deze verzuimboete is echter aanzienlijk lager dan de vergrijpboete, namelijk 5% van het niet betaalde BTW- bedrag met een maximum van € 4.920,--.

Wanneer is een suppletie niet verplicht?

Als de correctie kleiner is dan € 1.000,-- is het niet nodig een suppletie in te dienen maar kan het verschil in de eerstvolgende aangifte "verrekend" worden.

Hoe kun je een suppletie indienen?

Gebruik hiervoor het formulier op de site van de belastingdienst "Suppletie omzetbelasting" of log in op je eigen beveiligde gedeelte op de site van de belastingdienst.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op, of loop binnen op maandag of dinsdag in De Zaak Diepenveen, Dorpsstraat 1 te Diepenveen. 

 

Lees 32067 keer Laatst aangepast op woensdag, 08 oktober 2014 11:26
  Ellen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

U bevindt zich hier: Home Blog BTW-AANGIFTE ONJUIST? VOORKOM EEN BOETE!